راديوگرافي دندانپزشکي  و روشهاي مختلف تهيه عکس از دندان توسط اين دستگاه


راديوگرافي دندانپزشکي  دستگاهي است براي عکسبرداري از دندان.اين دستگاه ميزان پوسيدگي دندان را نشان مي دهد و دندانپزشک قبل از اينکه شروع به انجام کارهاي درماني اولويتش اين است که عکس را مشاهده کند.دندانپزشک علاوه بر ميزان شدت پوسيدگي مي تواند مشکلات ديگري همچون تومور,آبسه و کيست را هم در صورت وجود مشاهده کند و تشخيص اين مشکلات قبل از اينکه کاري بر روي دندان انجام شود از اهميت ويژه اي برخوردار است.


در گذشته به دليل نبود اين امکان براي بالا بردن اگاهي دندانپزشک مشکلات عديده اي در حين کار به وجود مي امد و حتي برخي بيماران جان خود را از دست ميدادند تنها به دليل عدم تشخيص توموري که داشتند و با چاقو خوردن به اين تورمور انرا فعال مي کردند و فرد جان خود را از دست مي داد. در برخي مواقع دندانپزشک با معاينه در مطب ممکن است مشکلي را در دندان مشاهده نمي کند ولي با تهيه عکس راديوگرافي پوسيدگي هاي ميان دندان خود را نمايان مي سازند و حتي دندانپزشک مي تواند وضعيت ريشه دندان و يا وجود دندان نهفته را به خوبي تشخيص دهد.


انواع مختلفي از عکسبرداري توسط راديوگرافي دندانپزشکي  وجود دارد و قالب رايج ان راديوگرافي داخل دهاني است و در اين روش جزئيات زيادي از داخل دهان نمايش داده مي شود.از جمله اين شواهد مي توان به مشخص شدن ميزان پوسيدگي دندان,وضعيت ريشه هاي دندان، بررسي وضعيت استخوان هاي اطراف دندان و وضعيت دندان در حال رشد.روش ديگرعکسبرداري راديوگرافي خارج دهاني است که دستگاه راديوگرافي در خارج از دهان بيمار قرار داده مي شود و عکسي که توسط اين روش تهيه مي شود ميزان جزئيات کمي را نشان مي دهد و بيشتر فک و جمجمه را شامل ميشود.


در کشورهاي اروپايي و امريکايي از روش راديوگرافي خارج دهاني زياد استفاده مي شود ولي در کشور ما اين روش انجام پذير نيست زيرا وزارت بهداشت مجوزهاي لازم براي انجام اين روش را مراکز نمي دهد.در زمان انجام عکسبرداري نکات مهمي وجود دارد که در تمامي مراکز با دقت انجام مي شود و بايد خاطر نشان کرد که عکسبرداي از دندان هيچ گونه دردي ندارد.


سوالي که اغلب بيماران در مراجعه به مراکز عکسبرداي مي پرسند اين است که ايا اشعه ايکس ساطع شده از راديوگرافي دندانپزشکي  براي بدن مضر است و در اينده مشکلاتي را به بار خواهد اورد؟ در رابطه با اين مساله بايد به شما بگويم زماني که به مرکز تصويربرداري مراجعه مي کنيد اپراتور دستگاه به شما يک روپوش سربي مي دهد تا از بدن شما در برابر اشعه ساطع شده از دستگاه مراقبت کند دوما اين ميزان از اشعه براي بدن هيچگونه ضرري ندارد و اسيبي به هيچ بافتي از بدن نمي زند.


ميزان دوز اشعه اي که راديوگرافي براي عکسبرداري از دندان ساطع م يکند چيزي حدود 0.005 ميلي سيورت که مقدار بسيار کمي است که اگز شما با هواپيما يک سفر به مدت زمان يک يا دوساعت داشته باشيد بدن شما همين ميزان از اشعه را دريافت مي کند.


گرفتن عکس از دندان به وسيله راديوگرافي دندانپزشکي براي ن باردار به تعدا 4 بار مشکلي ندارد البته بهتر است اين کار را بعد از يه ماهگي بارداري انجام دهند زيرا سه ماه اول دوره مهمي در تکامل و رشد جنين است و بهتر است بعد از اين دوران اين کار را انجام دهند و بعد از ان انجام ان ايرادي ندارد البته در موارد خاص اين کار بايد تحت نظر دکتر معالج انجام پذيرد.



راديوگرافي+

راديوگرافي دندان"/>

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : دندان ,انجام ,راديوگرافي ,ميزان ,دندانپزشک ,اشعه ,راديوگرافي خارج ,وضعيت ريشه ,خارج دهاني ,ندارد البته ,انجام دهند ,ميزان پوسيدگي دندان
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

انجمن داستان کویر سبزوار لوازم آرايشي و بهداشتي متولدین ماه های مختلف سال وبلاگ شخصی جلال ترابی تاپ دانلود دکتر سید حسین آقامیری KNToosi.ir - نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی leiasabzavari1374 رویای کاغذی